منابع تولید محتوا برای سازمانهای فروش و شرکتهای پخش
قبل از هر چیزی بدانید که شرکت یا سازمانها همواره درگیر محتوا هستند حتی اگر تعریف روشن و یا الگوی ساختار یافتهای برای آن نداشته باشند. چرا که «محتوا شکل ساختار یافتهای از اطلاعات است که برای انتقال به نیروهای داخلی، ذینفعان خارجی و مشتریان سازمان تولید میشود.»
به کلیدواژه «ساختار یافته» در تعریف بالا توجه کنید! گاه در سازمان به جای ارسال پیام ما تنها اطلاعات را به مخاطبین خود انتقال میدهیم و این اطلاعات پیام روشن یا هدفی مشخص را دنبال نمیکنند.
اهمیت تولید محتوای سازمانی
را سازمانها لازم است که محتوا تولید کنند و مزایایی که برای سازمان ایجاد میکند چیست؟
نشان دادن تخصص
سازمانی که در موارد تخصصی محتوا تولید میکند خود را به عنوان یک صاحب نظر و حرفهای نمایش میدهد. برای مثال وقتی شرکت فولاد مبارکه در مورد بهرهوری محتوای ویدیویی، گزارش تصویری و مقاله ارائه میکند خود را به عنوان پیشروی این موضوع نشان میدهد.
ایجاد حس اعتماد در مخاطب
محتوا خصوصا وقتی در قالبی داستانی روایت میشود یا در زمینهای به مخاطب در جایگاه یک راهنما کمک میکند حس اعتماد را در او ایجاد میکند.
برند سازی
یکی از نقاط اثر کلیدی در تولید محتوای سازمانی برند سازی است جایی که سازمان قصد دارد برند خود را با موضوع یا داستانی گره بزند و آن را در ذهن مخاطب ماندگار کند.
جذب مخاطب از دریچه گوگل
گوگل شبیه به اتوبانی پر ترافیک است که سازما با تابلو گذاری و هدایت مخاطبین، آنها را به خدمات یا محصولاتش میرساند.
ارائه تصویری مدیریت شده از سازمان
امروزه آنچه مخاطبین در وبسایت و شبکه اجتماعی میبینند اولین برخودشان با سازمان است. و محتوا میتواند به مدیریت تصویری که مخاطب از سازمان در ذهن خود ثبت میکند کمک کند.
افزایش همبستگی درون سازمانی
محتوای درون سازمانی به مانند خمیرمایهای پیوند سازمان را با کارکنان خود حفظ میکند؛ چه این محتوا در قالب اخباری از تصمیمات جدید تا افتخاراتی باشد که سازمان به دست آورده و چه از جنس آموزشهای اختصاصی برای توسعه فردی کارکنان.
انواع محتوای سازمانی
محتوا در مدیوم (قالب) متفاوتی ارائه میشود و هیچ کدام از این قالبها بر دیگری ارجعیت یا برتری ندارند و هر کدام از منظری خاص به مخاطبین با سلیقههای متفاوت پیام سازمان را منتقل میکند. در واقع هر کدام از قالبهای محتوایی متناسب با ماهیت محتوا مزایا و معایبی خواهند داشت و سازمان باید از تمام این قالبها برای انتقال پیام خود استفاده کند.
قالبهای محتوای سازمانی را میتوان به شکل زیر لیست کرد:
- اینفوگرافیک
- پادکست
- صفحات فرود (لندینگ پیج)
- فیلمها
- پستهای وبلاگ
- پستهای شبکههای اجتماعی
- کمپینهای ایمیلی
- مقالههای چاپی
نویسنده:
رضا سلیمی
مدیربازاریابی و فروش
مدرس و مشاور صنعت پخش