انواع روشهای مسیربندی ویزیتور در فروش مویرگی چیست؟
بعد از مشخص شدن تور ویزیت، هر کدام از کارشناسان فروش طبق برنامه روزانه خود به پایانههای فروش مراجعه میکنند. فاکتور مهمی که در بازدهی آنها از مسیر نقش دارد، زمان و مدیریت بهینه آن است. به نحوی که هم بتوان جایگاههای بیشتری را بازدید کرد و هم برای حل مشکلات جایگاههای پرچالش زمان اختصاص داد.
روشهای مختلف مسیربندی میتوانند در مدیریت کردن بهینه زمان به ویزیتورها کمک کنند. برای این کار روشهای مختلفی وجود دارد. اما معمولا دو روش مسیر به شکل Z و مسیر به شکل U از روشها مرسوم هستند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
مسیر به شکل Z
در این روش معمولا کارشناس فروش برای مراجعه به پایانههای هر دو طرف خیابان، دائم در حال عبور از عرض خیابان است. به همین دلیل به آن روش زیگزاگی یا Z میگویند. این روش مزایا و معایبی دارد. اصلیترین مزیت آن این است که ویزیتور فعالیت خود را از ابتدای یک خیابان آغاز و تا انتها به تمام پایانههای فروش مراجعه میکند.
با این حال، تردد دائم از عرض خیابان یکی از معایب آن است. این موضوع خصوصا برای کالاهایی که نیاز به لجستیک و خودرو دارند، دردسرساز است و باعث اتلاف زمان میشود. خصوصا اگر فعالیت شرکت در یک منطقه شلوغ و پرترافیک باشد. با این حال روش Z برای خیابانهای کم عرض و همچنین محصولاتی که نیاز به لجستیک ندارند مناسب است.
مسیر به شکل U
در این روش کارشناس فروش ابتدا به تمام پایانههای فروش در یک سمت خیابان مراجعه کرده و بعد از رسیدن به انتهای خیابان، دور میزند و سمت دیگر را ویزیت میکند. به همین دلیل به آن مسیر به شکل U نیز میگویند.
این روش برای فروش کالاهایی که نیاز به خودرو و لجستیک دارند مناسبتر است. البته در برخی مواقع نیز هدف صرفا ویزیت و سفارشگیری از مشتریان است و عملیات پخش و توزیع در زمان دیگری انجام میشود که این روش میتواند مناسب باشد.
این مطلب برگرفته از کتاب مهندسی فروش دکتر صفار و فرامرز عیب پوش می باشد.
گردآورنده:
رضا سلیمی
دوستانی که لیست کامل مشتریان مویرگی مسیربندی و گروه بندی شده استان تهران را نیاز دارند، با تیم ما در ارتباط باشند.
نویسنده:
رضا سلیمی
مدیربازاریابی و فروش
مدرس و مشاور صنعت پخش