یکی از بزرگترین چالشهای سازمانهای فروش و شرکتهای پخش، عدم توانایی در جذب نیرو و نگهداری نیروهای فروش خود میباشد. یکی از بهترین استراتژیهای ایجاد برند کارفرمایی میباشد. برند کارفرمایی یعنی سازمانی که تمام کارجویان مشتاق کار در آن سازمان هستنند و منتظر بازشدن فرصت شغلی جهت کار کردن در آن سازمان و شرکت هستند.
برای ایجاد برند کارفرمایی بایستی سازمان بر روی متغیرهای مختلفی کار کنند که عبارتند از :
بعد اقتصادی
بعد اقتصادی، درجه ای از جذابیت یک کارفرما را نشان میدهد که تمامی منافع پولی و غیر پولی که کارکنان از آن بهرهمند میشوند را شامل میگرد که شامل متغیرهای زیر میباشد:
- حقوق و دستمزد بالای میانگین صنعت
- امنیت شغلی
- مزایای اضافی
خیلی از شرکتهای پخش به دلیل ماهیت پرداختی بالا، نیروی فروش را جذب ولی به دلیل عدم امنیت شغلی (به محض نزدن دو ماه تارگت) عذر نیروی فروش را میخواهند یا عدم مزایای اضافی شامل پک خانوار و … نمیتوانند نیروی خود را حفظ کنند.
بعد کارکردی
بعدکارکردی، توضیح دهنده درجه ای از جذابیت یک کارفرما است که شرایط کاری مناسب، امکان به کارگیری آموخته ها و نیز فراهم بودن فرصت برای آموزش دانسته ها به دیگران است که شامل متغیرهای زیر میباشد:
- فرصت به کارگیری آموخته ها
- فرصت آموزش آموخته ها
- تعادل کار- زندگی
- تنوع وظایف
- وظایف چالشی
آموزش بخش مهمی از جذابیت شغلی فروشندگان است که بسیاری از شرکتهای پخش آن را نادیده میگیرند و باعث تضعیف نیروی فروش و به مرور زمان از دست رفتن آن نیروی فروش میگردد.
بعد اجتماعی
بعد اجتماعی، درجه ای از جذابیت است که نتیجه ایجاد، حفظ و توسعه محیط کاری است که شاد، دلپذیر و حمایتی است و نیز نشان دهنده نوع نگاه جامعه به شرکت به عنوان کارفرما میباشد. که شامل متغیرهای زیر میباشد:
- شهرت شرکت
- مقبولیت اجتماعی
- برند شرکت
- کیفیت محصولات و خدمات
- همکاران شایسته
- روابط بین شخصی مناسب
- محیط کار شاد
- محیط کار احترام آمیز
- موفقیت سازمانی
- انسانگرایی
- مشتری گرایی
بعد توسعه ای
بعد توسعه ای، توضیح دهنده میزان جذابیت یک کارفرما است که شرایط را برای توسعه فردی و حرفه ای اعضای خود فراهم میآورد و مواردی مانند فرصتهای آموزش داخلی، فرهنگ توانمندسازی ، فرهنگ مربیگری و مواردی مشابه را در بر میگیرد جدول زیر، این بعد را نشان میدهد.
- فرصت آموزش و توسعه
- فرهنگ توانمندسازی
- فرهنگ مربیگری
- فرصت رشد شغلی و حرفه ای
- کسب مهارتهای بازار پسند
بعد پیام رسانی
بعد پیام رسانی، توضیح دهنده نتیجه تلاشهای یک کارفرما است که از مجرای مخابره کردن اطلاعات درست و صادقانه در مورد ویژگیهای خود و نیز تجربیات استخدامی کارکنانش، جذابیت خود را افزایش داده و بدین وسیله، پیامهایی مبنی بر تحقق انتظارات استخدامی را به درون و بیرون از سازمان مخابره میکند.
موارد ذیل، مشخصات این بعد را در بر میگیرد
- از طریق وب سایت شرکت
- از طریق رسانههای عمومی
- از طریق اعضاء، برگزاری همایش معرفی شرکت در دانشگاه
- استفاده از آگهی
- حمایت از پایان نامههای دانشگاهی
- برگزاری نشستهای مربوط به کار و نیازهای شغلی معاصر
نویسنده:
رضا سلیمی
مدیر بازاریابی و فروش
مدرس و مشاور صنعت پخش
نویسنده:
رضا سلیمی
مدیربازاریابی و فروش
مدرس و مشاور صنعت پخش