ویژگی های شخصیتی یک فروشنده بد
- قطع کردن صحبت مشتری
هیچ کس دوست ندارد صحبتش توسط کسی قطع شود یا احساس کند که کسی به او گوش نمیدهد. به مشتری زمان بدهید تا نیازها و خواستههایش را مطرح کند. اگر به دقت گوش کنید، او به شما میگوید که کلید بسته شدن معامله و فروش چیست. به چیزهایی که مشتری میگوید با دقت تمام گوش دهید.
- تصور دانستن همه چیز
شکی نیست که پیش از برگزاری ویزیت، باید تحقیقات و مطالعات خود را در آن زمینه کامل کنید. اما هر قدر هم که اطلاعات جمع آوری کنید، بازهم به اندازه کافی نمیدانید. برای یک فروش موفق بایستی از مشتری سوالات دقیقی بپرسید و به توضیحات او به خوبی گوش دهید.
- ترس و خجالتی بودن از ویژگی های بد فروشنده
هنگامیکه مشتری ویزیت می کنید تا محصولات جدید را معرفی کنید و بهترین راه حل برای رفع مشکل را به او ارائه دهید، با اعتماد به نفس و شجاع باشید. مردم به افراد خیلی خجالتی یا کسانی که شجاعت کافی برای صحبت درباره خود یا شرکتشان ندارند، اعتماد نمیکنند.
- بی احترامی به مشتری
هرگز اعتماد به نفس داشتن را با بیادبی و بیاحترامی اشتباه نگیرید! به همه کسانی که با آنها صحبت میکنید، احترام بگذارید. چه فردی که از پشت تلفن به شما پاسخ میدهد، چه مدیر شرکتی که آرزوی فروش به او را دارید. شما هرگز نمیدانید که کدامیک میتوانید.
- عدم پیگیری فروشنده
بسیاری از مشتریان در انجام خرید (به ویژه خریدهای پر هزینه) شک و تردید دارند. بنابراین هرگز منتظر این نباشید که مشتری برای خرید با شما تماس بگیرد.
- تسلیم شدن آسان
هرگز تسلیم نشوید! فروش در واقع بازی اعداد است. دست به کار شوید و با شور و شوق محصولتان را بفروشید. حتی اگر جواب “نه” شنیدید، دلسرد نشوید. هرگز نمیدانید، شاید نفر بعدی پاسخش مثبت باشد!
10 ویژگی طلایی ویزیتور حرفه ای
- داشتن ذهنیت فروش
چارچوب ذهنی یک ویزیتور حرفه ای به گونهای است که نه تنها از شنیدن جواب “نه” دلسرد نمیشود، بلکه آن را پلهای برای فروش بعدی میکند. یک فروشنده حرفهای باور دارد که کالایی فوقالعاده دارد که زندگی مردم را راحتتر و پربارتر میکند. از این رو تمام توانش را به کار میبرد تا مشتریانش از آن کالای فوقالعاده استفاده کنند.
- شنونده خوبی بودن
ویزیتور حرفهای به نیازهای مشتریان گوش فرا میدهند و از آنها استفاده میکنند تا راه حلی موثر را به مشتری پیشنهاد کنند. بدین ترتیب هر دو از معامله راضی میشوند.
- آمادگی کامل پیش از جلسات
پیش از حضور در مغازه، اطلاعات کاملی درباره محصولات داشته باشید. کاتالوگ، آلبوم یا خود محصولات را با خود ببرید. پاسخ سوالات احتمالی را از قبل آماده داشته باشید و در مورد مشتری و فعالیتهای آن اطلاعات مورد نیاز را کسب کنید.
- داشتن اعتماد به نفس ویزیتور حرفه ای
داشتن سطحی از اعتماد به نفس به ویزیتور کمک میکند تا با ایمان به داشتن فروشی موفق، وارد جلسه شود.
- داشتن انگیزه شخصی
یک ویزیتور حرفه ای اهداف شخصی خود را همواره در ذهن دارد و هر کاری که لازم است برای دستیابی به هدف یا فراتر از آنها انجام میدهد.
- آگاهی کامل از محصول
یک ویزیتور حرفه ای همه چیز را در مورد محصول یا خدماتی که عرضه میکند، میداند. او به خوبی میتواند محصولش را با محصولات رقبا مقایسه کند و مزایای آن را به چشم مشتری مهم و ارزشمند جلوه دهد.
- رفتار دوستانه فروشنده و ویزیتور حرفه ای
ویزیتور حرفهای میتوانند به راحتی با اقشار مختلف، به صورت تلفنی یا حضوری ارتباط برقرار کنند. تهیه گزارش از ملاقات با مشتری، یکی از اصول مهم در فرایند فروش است.
- پیگیری پس از جلسات
یک ویزیتور حرفهای منتظر تماس مشتری برای بستن قرارداد نمیماند. او خود با مشتری تماس میگیرد، نتیجه مشورتهایش را جویا میشود و برای مشکلاتش به دنبال راهحل میگردد تا مسیر فروش را هموار کند.
- سازماندهی امور مشتریان از ویژگی های فروشنده و ویزیتور حرفه ای
پیگیری تمام فرصتهای فروش، مراجعه به مشتریان قبلی و فروشهای ناموفق در یک سامانه CRM از ویژگیهای یک ویزیتور حرفهای است.
- حاضر جوابی
یک ویزیتور حرفهای آمادگی پاسخ دادن به کلیه سوالات مشتری را دارد و با توجه به تغییر شرایط گفتگو خود را تطبیق میدهد تا غافلگیر نشود.
گردآورنده:
رضا سلیمی
نویسنده:
رضا سلیمی
مدیربازاریابی و فروش
مدرس و مشاور صنعت پخش