فاز اول راه اندازی شرکت پخش مویرگی
بعد از آنکه در فاز صفر به این نتیجه رسیدیم که سیستم پخش مویرگی باید راهاندازی شود؛ اکنون نبوت آن است که به مرور وارد انجام فعالیتهای اجرایی لازم شد. در این بخش باید سه فعالیت زیر را به ترتیب انجام داد.
1: تعیین منابع مورد نیاز
به جرات میتوان گفت که هزینه های شرکت پخش بسیار بیشتر از سایر سازمانهای فروش است. از این رو باید ارزیابی دقیقی از هزینهها داشت. ضمن آنکه میتوان هزینهها را به دو بخش حداقل منابع و حداکثر منابع تقسیم کرد. چنانچه شرکتی نتواند حداقل منابع و هزینههای راه اندازی پخش مویرگی را تامین کند، بهتر است از انجام این کار و ادامه آن منصرف شود. در مقابل حداکثر منابع بیانگر سطح ایدهآل از منابع است.
2: تعیین ساختار
ساختار سازمانی پخش مویرگی را میتوان در حالتهای متفاوت در نظر گرفت. گاهی اوقات شرکت در مراحل اولیه تاسیس بوده و نیازمند یک ساختار چابک و ساده است. اما در برخی موارد سازمان باید از یک ساختار استاندارد یا حتی تکامل یافته برخوردار باشد. ساختار کارآفرینی، ساختار کارآفرینی تکامل یافته، ساختار فروش محور و ساختار کامل از جمله مهمترین ساختارهای مرسوم هستند. در ادامه این مقاله به انواع چارت سازمانی پخش مویرگی اشاره میکنیم.
3: فعالیت های استقرار
این مرحله شامل شروع فعالیتهای اجرایی است. از جمله تهیه دفتر و محل کار، ویترینسازی و پارتیشنبندی، تهیه تجهیزات مورد نیاز، تهیه نرمافزارهای مختلف از جمله نرم افزار حسابداری، نرم افزار پخش مویرگی و سایر موارد. انتخاب و انتصاب افراد به سمتهای مدیر فروش مویرگی، سوپروایزر فروش، ویزیتور، موزع و سایر موارد.
فاز دوم راه اندازی شرکت پخش مویرگی
معمولا هر سازمان از دو واحد صف و ستاد تشکیل میشود که واحد اول فعالیتهای اصلی را انجام میدهد و واحد دوم اقدام به پشتیبانی از آن میکند. در این مرحله باید یک سری اقدامات قبل از انجام فعالیتهای اصلی صفی و ستادی انجام داد. به همین دلیل به آنها پیشفعالیت گفته میشود.
پیشفعالیتهای صفی
- تهیه لیست قیمت
- تدوین آییننامه فروش
- استخدام نیروهای فروش:یک سازمان پخش مویرگی بسته به اندازه و اهداف آن به نیروهای مختلفی نیاز دارد که مهمترین آنها شامل موارد زیر است:
نیروهای فروش و بازاریابی حضوری
سرپرست فروش مویرگی
مدیر فروش مویرگی
راننده شرکت پخش یا موزع
تحصیلدار
کارمند تلفنی و اداری
- شرح وظایف نیروها
- آموزش نیروهای فروش
- تهیه فرم سفارش کالا و اطلاعات مشتریان
- تهیه کاتالوگ و ملزومات همراه ویزیتور
پیشفعالیتهای ستادی
- استخدام نیروهای مورد نیاز
- تهیه نرمافزار حسابداری و ورود اطلاعات به آن
- آماده کردن انبار و سردخانه
- تامین کالا و تعریف آن در انبار
گردآورنده:
رضا سلیمی
نویسنده:
رضا سلیمی
مدیربازاریابی و فروش
مدرس و مشاور صنعت پخش